Algemene voorwaarden 2 versies: voor gasten en voor huiseigenaren

 

Algemene voorwaarden huisjesdrenthe.nl voor huiseigenaren en beheerders

 1. Je accommodatie plaatsen, dit is een vakantiehuis of een andersoortig onderkomen.
  Gebruik het contactformulier op onze website om je accommodatie aan te bieden. De informatie over de accommodatie zoals beschikbaarheid, seizoens- en feestdagenperiodes en prijzen moeten kloppen. Dan beoordelen we of jouw vakantiehuis ook bij huisjedrenthe.nl past. De door jou verstrekte informatie kan door ons worden aangevuld of gewijzigd zodat het in ons format past. Irrelevante of onjuiste informatie laten we weg. Wij zijn niet aansprakelijk voor claims van gasten als gevolg van door jou verstrekte onjuiste informatie op de website of anders verstrekt.
 2. Jouw accommodatie op de website.
  Wij maken de pagina waarop alle vakantiehuizen worden aangeboden. Wij bepalen bijvoorbeeld de volgorde waarin de vakantiehuizen op de pagina staan. Dit is van vele technische factoren afhankelijk. Wij maken gebruik van online en offline presentaties van de vakantiewoningen op huisjesdrenthe.nl, op andere aanbod websites van recreatie woningen en -onderkomens en op social media.
 3. Je vakantiehuis wordt geboekt.
  In je mailbox verschijnt een mailtje van huisjesdrenthe.nl met de boeking aanvraag. Je moet ons binnen 24 uur laten weten of je de boeking wilt accepteren of weigeren. Dat doe je met een email aan huisjesdrenthe.nl.
  Als je de boeking weigert mogen wij 25% van de aan ons verschuldigde vergoeding in rekening brengen, als de reden voor weigering niet een tekortkoming of nalaten door ons is. Als je een boeking annuleert brengen we wel de commissie in rekening. Een annulering dien je rechtstreeks met de gast af te handelen. Wij zijn niet aansprakelijk voor claims die voortvloeien uit de annulering van de boeking. Je gaat met jouw gast een huurovereenkomst aan conform de boeking. Je ontvangt de gasten in jouw vakantiehuis.
  Eventuele klachten van gasten over het verblijf of jouw dienstverlening wikkel je zelf af met de
  gast. De daarbij komende kosten draag je zelf. Wij zijn hiervoor niet aansprakelijk.
 4. Betaling
  Er wordt momenteel afgerekend middels facturatie en overmaken met iDeal.
  In de toekomst kan je je aanmelden bij een betalingssysteem.
  Wij rekenen een commissie van 12% over de boekingsdiensten die via huisjesdrenthe.nl ontstaan. De commissie is een vast percentage van de kale huursom en bijkomende kosten voor bijv. services.
  Over de toeristenbelasting wordt geen commissie gerekend. Wij zijn vrij om commissiepercentages te wijzigen. Als wij dat doen, zullen we dat uiteraard laten weten. Wij sturen de gast een factuur voor de totale boeking en ook bij annulering ontvangt de gast een factuur en indien nodig een herinnering. Indien de gast niet betaalt, mogen wij de boeking annuleren. Wij maken de ontvangen betalingen naar jou over na aftrek van onze commissie via iDeal. In geval van een tijdige annulering van de gast en jij die ons dat tijdig meldt rekenen wij geen commissie. De verantwoordelijkheid voor het afhandelen van eventuele kosten ter plaatse ligt volledig bij jou.
 1. Beëindiging van de samenwerking
  Van jouw kant
  Je kan de samenwerking beëindigen. De opzegtermijn is 4 weken.
  Bij beëindiging zullen we over en weer geen schade in rekening brengen. Verschuldigde commissie en eventuele rente en kosten moeten nog wel betaald worden.
  Van onze kant
  Ook wij kunnen de samenwerking beëindigen, bijvoorbeeld in geval van:
  – klachten en terugkerende klachten van gasten over het verblijf in jouw vakantiehuis of door jouw geleverde         diensten.
  – de door jou verstrekte informatie regelmatig onjuist is en dat problemen bij een boeking oplevert.
  – wij van mening zijn dat jouw vakantiehuis niet meer bij huisjesdrenthe.nl past.
  – je het platform huisjesdrenthe.nl omzeilt, door jouw vakantiehuis rechtstreeks aan gasten van
  huisjesdrenthe.nl te verhuren.
 2. Juridische details
  Deze algemene voorwaarden van huisjesdenthe.nl zijn immer leidend en bepalend ook als deze in strijd zijn met jouw eigen voorwaarden. Wij kunnen zonder verdere mededeling of benodigde goedkeuring de levering van onze diensten beëindigen en het recht op commissie overdragen aan een verbonden vennootschap of aan derden.Beeld, AV en tekst
  Als jij ons beeld en tekst aanlevert voor de beschrijving van jouw vakantiehuis dan zou je daarmee inbreuk kunnen maken op het intellectueel eigendom van de auteur of beeldmaker. Deze partij zou ons daarop al dan niet juridisch kunnen aanspreken. Daarvoor geef je ons een vrijwaring. Dit betekent dat wij niet aansprakelijk zijn voor deze eventuele inbreuk en het plaatsen van de foto’s en/of de tekst.Administratie
  Je kan ons ook het (gedeeltelijk) beheer van je vakantiehuis geven of alleen het administratief beheer, dit laatste door huisjesdrenthe.nl een volmacht geven om namens jou tijdelijke recreatieve huurovereenkomsten met gasten aan te gaan. Dit scheelt werk en tijd en dan wordt een boeking aanvraag op tijd beantwoord. Tarieven in nader overleg.

 

Algemene voorwaarden voor gasten

deze worden momenteel gemaakt en binnenkort gepubliceerd.